Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:
Mitől specialty a specialty kávé?

Mitől specialty a specialty kávé?

A Bálna

Már a neve is elárulja, hogy nem a megszokott kávéról van szó, de mégis mitől ennyire különleges ez az újhullámos kávézók által nagyon is kedvelt kávétípus?

A Bálnában található Hygge kávézó kimondottan specialty kávét helyezi kínálata középpontjába, mellyel Budapest top kávézói közé is bekerült.

Annyit máris elárulhatunk, hogy a kulcs a pörkölés. De persze ez nem minden: valójában azokról a kávékról van szó, melyek keresztül mennek az SCAA (Specialty Coffee Association of America) szigorú minőségellenőrzési folyamatán.

Ebbe a csúcsminőségbe beletartozik az, hogy a cserjét a természetes helyszínén termesztik, különösen odafigyelve a talaj hőmérsékletére, a páratartalomra. A kávét kézzel válogatják át és az sem mindegy, hogy a pörkölés, valamint a kávé lefőzése milyen körülmények között, milyen hőmérsékletű vízzel és milyen nyomással történik. Így tehát mondhatjuk azt is, hogy a specialty kávé a kávék „elitje”.

Egyesek szerint a specialty kávé „olyan kávé, amit ha egyszer megszeretsz, utána csakis specialty kávét szeretnél inni.”

A termesztés helyszíne eleve ad egy különleges ízvilágot a kávénak. A specialty kávé jellemzően nem egy erős fekete – ezért inkább azoknak ajánljuk, akik nem csak a hatása, hanem a különleges ízélmény miatt fogyasztanak kávét. A gyümölcsös, savanykás és édeskés ízvilág jellemző rájuk, éppen ezért elsőre érdemes cukor és minden más extra ízesítés nélkül is megkóstolni őket.

A fenti képek Hygge kávézónkban készültek.

Fotók: Kiss Bálint / 42bit


Esemény, hír neve

Mitől specialty a specialty kávé?


Helyszín

A Bálna


Kiemelt hírek

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat(kukac)balnabudapest.hu