Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:
Még december 3-ig lehet telkeket foglalni az ország legkülönlegesebb parcelláira

Még december 3-ig lehet telkeket foglalni az ország legkülönlegesebb parcelláira

A Bálna

Társasági művészet a Bálnában

A Mézeskalácsváros szabadtéri programként indult Ferencvárosban kilenc évvel ezelőtt” – meséli Keresztesi Barbara, a Mézeskalácsváros művészeti producere. „Akkor hét mézeskalácsházat állítottunk össze, ezeket tettük ki a lépcsőház elé és gyertyákkal világítottuk ki körülöttük a teret. Később egy harminc négyzetméteres sátrat vertünk föl évente a házunk mellett, abban helyezték el kis mézeskalácsházaikat az építők. A szabadtéri mézeskalácsvárost éjjel-nappal látogathatták a helybéliek. 2012-ben negyvenheten építettek, a szabadtéri mézeskalácsvárosok történetében ez volt a legnagyobb. 2013-ban a Bálna Budapest fogadta be a programot, négy év alatt körülbelül ötszázötven alkotó épített velünk.

Az interjút Wlcsek Anna készítette, fotó: Madarász Zsolt és Duszka Ágnes.

Mézeskalácsváros

Milyen művekkel jelentkeznek az alkotók?

A program szabadságot biztosít az alkotóknak, a mézeskalácstészta kezelhetősége miatt pedig elképzelhetőnek tartják a résztvevők, hogy bármit elkészítsenek, ami eszükbe jut” – folytatja Barbara. „Így született meg például az Iparművészeti Múzeum, a Mézeskalácsvárosi Állatkert, a Jurassic Park, a Millenium Falcon dokkolója, az Eiffel-torony, az Országház, templomok, Hóemberváros főtere, a Roxfort Varázslóképző, a Lánchíd, vagy a Csillagkapu. Az idő múlásával az alkotók kezdenek egyre inkább belefeledkezni a játékba, egyre szellemesebb ötleteik vannak, a tavalyi évben már szinte csak meglepő vagy megindító produkciók születtek. Szép számban születnek mesebeli mézeskalács-házikók is, ezeknek a díszítése finomodik évről évre: az alkotók festményekkel, előre tervezett csipkehálókkal, terményekből kirakott mintákkal vonják be az épületek falát. Nagyon szeretjük azt a pillanatot, amikor a rengeteg egyedi alkotásból összeáll a szobor és kigyúlnak Mézeskalácsváros fényei.

Az építkezésre csoportokba szervezik az alkotókat, és amolyan „vörös szőnyeges zártkörű fogadás” formájában látják vendégül őket. Külön-külön is lefényképeznek mindenkit az alkotásával, de természetesen az építkezést is igyekeznek megörökíteni. A tavalyi építésről készült videót ide kattintva lehet megnézni. 

Mézeskalácsváros

Egyre több a látogató és a remekmű is

A Mézeskalácsvárost rengetegen látogatják meg a téli szünetben és januárban. Idén körülbelül húszezerrel több vendégre számítunk. A kiállításra a belépés díjtalan, várunk mindenkit szeretettel.

Kapcsolódnak valamilyen programok a kiállításhoz?

A kiállítás a 306-os Kortárs Teremgalériában kap helyet a Bálna Budapest épületében. A galérián belül különböző fotókabinokat állítunk föl, itt készíthetnek képeket magukról a látogatók” – mondja a Mézeskalácsváros producere. „A galéria falán üzeneteket hagyhatnak egymásnak az emberek, melyeket egy terített asztalon heverő, előre kivágott szóáradatból ragaszthatnak össze. A Bálnában karácsonyi vásár és jégpálya várja a vendégeket az advent ideje alatt. A jégpálya a téli szünetben is várja a korcsolyázni vágyókat, ahová a belépés szintén díjtalan.

Mézeskalácsváros

Praktikus tudnivalók:

A telekfoglalási határidő 2017. december 3-ig

Egy telek egy A/4-es lap méretű.

Bármekkora telket lehet foglalni, de a telekfoglalással a jelentkező kötelezettséget vállal arra, hogy a művét a városépítő fogadás időpontjáig elkészíti, és a helyszínen elhelyezi.

A kiállítás 2017. december 22-től 2017. január 28-ig látogathatóA téli szünetben délelőtt 11 órától 14 óráig, illetve délután 16 órától 20 óráig tart nyitva a kiállítás.

Zárva lesz december 24-én, 25-én, 26-án, 31-én és január 1-jén. 2018. január 3-tól a Mézeskalácsváros vasárnaponként és hétfőnként zárva tart.

2018. Január 2.: 11.00-14.00, 16.00-20.00

2018. január 3-tól január 28-ig a kiállítás 16 órakor nyit és 20 órakor zár. Illetve vasárnap és hétfőn pedig ZÁRVA tart.

Bővebb információ: mezeskalacsvaros.hu, balnabudapest.hu


Esemény, hír neve

Még december 3-ig lehet telkeket foglalni az ország legkülönlegesebb parcelláira


Helyszín

A Bálna


Kiemelt hírek

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legkülönlegesebb étterme!

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legkülönlegesebb étterme!

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legimpozánsabb helyén...

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

A Bálna teraszán a Bálna Terasz, az Esco Bar & Café, az...

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

A Boda Gallery termékei

A Boda Gallery termékei

A Boda Antikvitás és Aukciósház több mint 20 éve van jelen...

Pöttyös Túró Rudi hónap a Bálna Bisztróban

Pöttyös Túró Rudi hónap a Bálna Bisztróban

Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a legismertebb

Az év utolsó művészeti árverése a Boda Galériában

Az év utolsó művészeti árverése a Boda Galériában

Elérkezett az év utolsó árverése a Boda Gallery of Artban,...

Ismét Székely Nagyvásár a Bálnában!

Ismét Székely Nagyvásár a Bálnában!

Idén is elérkezett a Székely Nagyvásár a Bálnában!

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat(kukac)balnabudapest.hu