Különleges kávék, amiket nem szabad kihagynod!
A Bálna
Az első kávé nélkül el sem indul a nap? Nem is első sorban az élénkítő hatásáért fogyasztod, hanem egész egyszerűen, mert finom? Ha igazi kávérajongónak tartod magad, akkor ezeket a kávékat muszáj kipróbálnod! Összegyűjtöttünk néhány kávékülönlegességet a Bálna vendéglátóhelyeinek kínálatából.
Karakteres fekete kávék
Ha valami rendkívülit szeretnél fogyasztani, bátran ajánljuk a Hygge kínálatából a Kalita eszközzel készült filterkávét! Hogyan is kell elképzelni? Lényegében egy hosszú kávé, ami kávétermelő régiótól függően lehet mandarinos-citrusos, vagy akár kakaós-mogyorós is. A szépsége az, hogy kávészüretelési időtől függően kerülhet a csészébe kenyai, bolíviai vagy akár etióp nedű is – mindegyik más-más jellegzetes aromákkal, ízjegyekkel bír.
Egy klasszikus, erőteljes ízű, igazi olasz espressora vágysz? Akkor az Esetleg Bisztró lesz a te helyed! Ráadásul ilyen csodás atmoszférában szürcsölheted el az isteni feketét!
Könnyed tavaszi élvezet
Közeledik a tavasz – így ha a napsütéses hétvégén valami hideg és frissítő kávéra vágysz, akkor mindenképp kóstold meg a Hygge cold brew-ját! Egy egész estén át kivonatolódik a durvára őrölt kávé az olasz forrásvízben, ettől lesz reggelre karakteres és intenzív a jeges ital íze. Selymes és mézédes, egy kávé, amit kortyolgatva kikapcsolódhatsz a kávézó teraszán, gyönyörködve a Gellért-hegy panorámájában.
Az örök klasszikus és egyben legnépszerűbb pedig a Flat White. Hasonló, mint egy cappuccino, de dupla espresso kerül a csészébe, ettől lesz karakteres és selymes az ital íze.
A melange egy méz alapú kávékülönlegesség, melyet az EscoBarban kimondottan ajánlunk megkóstolni. A készítés mindig a méz alapozásával kezdődik, aztán erre jöhet rá a tejhab és a végén a kávé, szépen, lassan rátöltve. Hűvösebb napokra, beszélgetések mellé kiváló társ.
Koktél kávék
Az EscoBar kínálatában az espresso martini egy régi klasszikus: koktél és kávé egyben. A trükk benne az, hogy a nevétől eltérően vodkát tartalmaz, nem vermouth-ot. Fontos, hogy a shake-elés után előhűtött pohárba szűrik át és mindig 3 szem kávébabbal díszítik. Ajánljuk egy kiadós étkezés utáni elegáns és könnyű levezetőnek!
Találsz náluk tonic espressot is, ami most egy most nagyon divatos hűsítő. A friss kávét rögtön a jégkockákra főzik rá. Az EscoBar teraszán, egy napszemüveg és egy könyv társaságában javasoljuk.