Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:
Kortársak: gyűjtők és művészek – új kiállítás

Kortársak: gyűjtők és művészek – új kiállítás

A Bálna

Az Új Budapest Galériában új kiállítás látogatható 2014. december 18 – 2015. március 1. között Kortársak: gyűjtők és művészek – hazai és nemzetközi munkák magyarországi magángyűjteményekben 2010–2014 címmel. A kiállítást december 18-án este 18 órakor Marosi Ernő művészettörténész nyitja meg.

Kiállításunk a hazai kortárs gyűjtők nélkülözhetetlen gazdasági és társadalmi szerepvállalásárakívánja felhívni a figyelmet. A gyűjtésre és a gyűjteményépítésre fordított privát tőke – kortárs munkák esetében –gazdasági szempontból a területet éltető, a kínálatot inspiráló keresletként jelentkezik. A gyűjtő nézőpontjából pedig egyaránt bizonyulhat sikeres befektetésnek és kockázatosvégkimenetelű (csak hosszú távon, rossz esetben soha meg nem térülő) vállalkozásnak.

A társadalom szempontjából a gyűjtők és a nyilvánosság számára hozzáférhetőgyűjteményeik a napjainkban keletkező kulturális-művészi produktumok életre hívásában,kiválasztásában, megőrzésében, meg- és elismertetésében töltenek be hasznos közszerepet.Társadalmi jelentősége van a gyűjtők által gyakran hangsúlyozott személyes motívumnak: aművészet szeretetének és a gyűjtők és a művészek egymást-megismerésének, nem ritkánbarátságának is. A gyűjtők aktivitása elválaszthatatlan a művészeti inttézmények munkájától. Az egymástkiegészítő két terület együttműködésének aktuális példája az Új Budapest Galéria kiállítása.

A tárlatra a galéria munkatársai által kiválasztott – kizárólag 2010–2014 között keletkezett –munkák pillanatképet adnak a magyarországi gyűjtők kortárs szerzeményeiről. A látogatóelőtt kirajzolódik a gyűjtemények eltérő kortársművészet-értelmezése, hazai, régiós vagyglobális orientációjuk, műfaji és médiumok szerinti preferenciáik valamint az egyes művészekalkotómunkájára vonatkozó értékítéleteik is.

A rendelkezésünkre bocsátott műveket megismerve arra törekedtünk, hogy az egyesgyűjtemények karakterét és belső összefüggéseiket reprezentáló, a gyűjteményeket sajátosmódon jellemző darabokból a párhuzamokat és különbözőségeket érzékeltető, élvezetes, akortárs művészetről minél átfogóbb, informatívabb képet nyújtó és műfaji tekintetben isváltozatos kiállítás szülessen. Ezért a munkákat nem gyűjtemények szerint, hanemműtárgyanyag kínálta logika mentén rendeztük el.

A 38 hazai magángyűjteményből megvalósult – a teljesség igényével nem számoló –bemutató kiindulópontja lehet újabb, már bizonyos részproblémákra, témákra koncentrálókiállításoknak, és nem utolsósorban: a kortárs művek iránti érdeklődés megélénkülésének,újabb gyűjtemények születésének.


Esemény, hír neve

Kortársak: gyűjtők és művészek – új kiállítás


Helyszín

A Bálna


Kiemelt hírek

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

Újra nyitva tart a Bálna!

Újra nyitva tart a Bálna!

Tisztelt Látogatóink,  Örömmel tájékoztatjuk...

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

A Bálna teraszán a Bálna Terasz, az Esco Bar & Café, az...

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED!

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat(kukac)balnabudapest.hu