Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:
Kortársak: gyűjtők és művészek – új kiállítás

Kortársak: gyűjtők és művészek – új kiállítás

Új Budapest Galéria

Az Új Budapest Galériában új kiállítás látogatható 2014. december 18 – 2015. március 1. között Kortársak: gyűjtők és művészek – hazai és nemzetközi munkák magyarországi magángyűjteményekben 2010–2014 címmel. A kiállítást december 18-án este 18 órakor Marosi Ernő művészettörténész nyitja meg.

Kiállításunk a hazai kortárs gyűjtők nélkülözhetetlen gazdasági és társadalmi szerepvállalásárakívánja felhívni a figyelmet. A gyűjtésre és a gyűjteményépítésre fordított privát tőke – kortárs munkák esetében –gazdasági szempontból a területet éltető, a kínálatot inspiráló keresletként jelentkezik. A gyűjtő nézőpontjából pedig egyaránt bizonyulhat sikeres befektetésnek és kockázatosvégkimenetelű (csak hosszú távon, rossz esetben soha meg nem térülő) vállalkozásnak.

A társadalom szempontjából a gyűjtők és a nyilvánosság számára hozzáférhetőgyűjteményeik a napjainkban keletkező kulturális-művészi produktumok életre hívásában,kiválasztásában, megőrzésében, meg- és elismertetésében töltenek be hasznos közszerepet.Társadalmi jelentősége van a gyűjtők által gyakran hangsúlyozott személyes motívumnak: aművészet szeretetének és a gyűjtők és a művészek egymást-megismerésének, nem ritkánbarátságának is. A gyűjtők aktivitása elválaszthatatlan a művészeti inttézmények munkájától. Az egymástkiegészítő két terület együttműködésének aktuális példája az Új Budapest Galéria kiállítása.

A tárlatra a galéria munkatársai által kiválasztott – kizárólag 2010–2014 között keletkezett –munkák pillanatképet adnak a magyarországi gyűjtők kortárs szerzeményeiről. A látogatóelőtt kirajzolódik a gyűjtemények eltérő kortársművészet-értelmezése, hazai, régiós vagyglobális orientációjuk, műfaji és médiumok szerinti preferenciáik valamint az egyes művészekalkotómunkájára vonatkozó értékítéleteik is.

A rendelkezésünkre bocsátott műveket megismerve arra törekedtünk, hogy az egyesgyűjtemények karakterét és belső összefüggéseiket reprezentáló, a gyűjteményeket sajátosmódon jellemző darabokból a párhuzamokat és különbözőségeket érzékeltető, élvezetes, akortárs művészetről minél átfogóbb, informatívabb képet nyújtó és műfaji tekintetben isváltozatos kiállítás szülessen. Ezért a munkákat nem gyűjtemények szerint, hanemműtárgyanyag kínálta logika mentén rendeztük el.

A 38 hazai magángyűjteményből megvalósult – a teljesség igényével nem számoló –bemutató kiindulópontja lehet újabb, már bizonyos részproblémákra, témákra koncentrálókiállításoknak, és nem utolsósorban: a kortárs művek iránti érdeklődés megélénkülésének,újabb gyűjtemények születésének.


Esemény, hír neve

Kortársak: gyűjtők és művészek – új kiállítás


Helyszín

Új Budapest Galéria


Kiemelt hírek

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legkülönlegesebb étterme!

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legkülönlegesebb étterme!

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legimpozánsabb helyén...

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

A Boda Gallery termékei

A Boda Gallery termékei

A Boda Antikvitás és Aukciósház több mint 20 éve van jelen...

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

A Bálna teraszán a Bálna Terasz, az Esco Bar & Café, az...

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED!

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat(kukac)balnabudapest.hu