Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:

Klipek, filmek a Bálnában!

A Bálna

A Bálna számos filmnek és klipnek volt a helyszíne, kiváló adottságai miatt. Az épület a Duna-partján fekszik, és különböző korok építészeti jegyei egyszerre mutatkoznak meg benne. A 19. század végén átadott téglaszerkezetű raktárépületeket és a 20. század építészetére jellemző vasbetont számítógéppel tervezett 21. századi acél-üveg héj borítja. A cikkünkben összegyűjtjük azokat a klipeket és filmeket, amelyeket a Bálna különleges épületében forgattak.

Cserpes Laura Bábjáték cimű videoklipjének nagy részét a Bálna belső terében forgatták, bár a sötét színek miatt talán nem ismerjük fel azonnal az épületet. A klipben Laura különböző öltözékekben jelenik meg, és a címhez hűen: bábként mozog egyes jelenetekben.

Cserpes Laura Bábjáték című videóklipje

 A Pankastic klipjében a Bálna épülete könnyedén felismerhető: az egyik mozgólépcsőn és környékén játszódik a klip. A mozgólépcsőn egy párkapcsolati szituációt játszanak el a színészek és a zenészek. Hogy pontosan mit, itt megnézhetitek:

A PANKASTIC! No more dancing című videóklipje

A kém című film egyik jelenetében a Bálna előtti tér északi részén többszáz statiszta előtt játssza el Verka Szergyucska és bandája a Dancing Lasha Tumbai című számát. Míg a közönség a dalra táncol, Susan Cooper (Melissa McCarthy) képtelen keresztüljutni a tömegen, kétségbeesetten próbálja figyelmeztetni Rick Fordot (Jason Statham), hogy ismét az ellenség vadászik rájuk. 

 A Kém című film bemutatója

A Mentőexpedíció című film forgatásának nagy része az etyeki Korda Stúdióban zajlott, de néhány budapesti helyszín is szerepett kapott a filmben. A képernyőn a Bálna NASA-központként jelenik meg, a Művészetek Palotája pedig kinai űrhivatalként. A filmet az Oscar-díjas Ridley Scott rendezte és a történet lényege, hogy Mark Watney, akit Matt Damon játszik, a Marson ragad, miután a társai azt hiszik, halott. Watney-t tehát a Marson hagyják, és nélküle térnek vissza a Földre. A hollywoodi produkció tulajdonképpen arról szól, hogy Watney a túlélésért küzd.A Mentőexpedíció című film bemutatója

Úgy látszik, hogy a Mars a Bálna kedvenc bolygója, ugyanis az idén májusban forgatni kezdett látványos Mars című National Geographic filmnek szintén a Bálna volt az egyik helyszíne. Ezt a filmet idén szeptemberben fogják bemutatni. A National Geographic Channel stábja több mint százfős volt. A Marc című sorozat részben a jövőben, 2033-ban játszódik, az első Mars-misszió történetét mutatja be. A történet tehát részben fiktív, de realisztikus és tudományos alapjai is vannak. A sorozatban izgalmas interjúkat láthatunk a témában jártas neves tudósokkal és mérnökökkel.

A Mars című National Geographic film előzetese

A cikkben felsorolt klipek és filmek is bizonyítják, hogy Bálna egy igen népszerű helyszín klip- és filmforgatáshoz, kíváncsian várjuk a további Bálnában készített filmes munkákat!Felhasznált források:

http://filmsor.net/minden-amit-tudnod-kell-a-kem-premierje-elott/
http://faktor.hu/faktor-ot-vilagsikeru-film-amelyet-magyarorszagon-forgattak
http://24.hu/media/2016/05/23/budapesten-forgat-a-national-geographic-channel/
http://www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/20151001-a-mentoexpedicio-magyar-vonatkozasai-matt-damon-balna-mupa-oroszlan-szonja-horich-nora-lili.html
Esemény, hír neve

Klipek, filmek a Bálnában!


Helyszín

A Bálna


Kiemelt hírek

Pöttyös Túró Rudi hónap a Bálna Bisztróban

Pöttyös Túró Rudi hónap a Bálna Bisztróban

Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a legismertebb

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legkülönlegesebb étterme!

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legkülönlegesebb étterme!

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legimpozánsabb helyén...

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

A Bálna teraszán a Bálna Terasz, az Esco Bar & Café, az...

Ismét Székely Nagyvásár a Bálnában!

Ismét Székely Nagyvásár a Bálnában!

Idén is elérkezett a Székely Nagyvásár a Bálnában!

A Boda Gallery termékei

A Boda Gallery termékei

A Boda Antikvitás és Aukciósház több mint 20 éve van jelen...

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

Az év utolsó művészeti árverése a Boda Galériában

Az év utolsó művészeti árverése a Boda Galériában

Elérkezett az év utolsó árverése a Boda Gallery of Artban,...

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat(kukac)balnabudapest.hu