Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:

Klipek, filmek a Bálnában!

A Bálna

A Bálna számos filmnek és klipnek volt a helyszíne, kiváló adottságai miatt. Az épület a Duna-partján fekszik, és különböző korok építészeti jegyei egyszerre mutatkoznak meg benne. A 19. század végén átadott téglaszerkezetű raktárépületeket és a 20. század építészetére jellemző vasbetont számítógéppel tervezett 21. századi acél-üveg héj borítja. A cikkünkben összegyűjtjük azokat a klipeket és filmeket, amelyeket a Bálna különleges épületében forgattak.

Cserpes Laura Bábjáték cimű videoklipjének nagy részét a Bálna belső terében forgatták, bár a sötét színek miatt talán nem ismerjük fel azonnal az épületet. A klipben Laura különböző öltözékekben jelenik meg, és a címhez hűen: bábként mozog egyes jelenetekben.

Cserpes Laura Bábjáték című videóklipje

 A Pankastic klipjében a Bálna épülete könnyedén felismerhető: az egyik mozgólépcsőn és környékén játszódik a klip. A mozgólépcsőn egy párkapcsolati szituációt játszanak el a színészek és a zenészek. Hogy pontosan mit, itt megnézhetitek:

A PANKASTIC! No more dancing című videóklipje

A kém című film egyik jelenetében a Bálna előtti tér északi részén többszáz statiszta előtt játssza el Verka Szergyucska és bandája a Dancing Lasha Tumbai című számát. Míg a közönség a dalra táncol, Susan Cooper (Melissa McCarthy) képtelen keresztüljutni a tömegen, kétségbeesetten próbálja figyelmeztetni Rick Fordot (Jason Statham), hogy ismét az ellenség vadászik rájuk. 

 A Kém című film bemutatója

A Mentőexpedíció című film forgatásának nagy része az etyeki Korda Stúdióban zajlott, de néhány budapesti helyszín is szerepett kapott a filmben. A képernyőn a Bálna NASA-központként jelenik meg, a Művészetek Palotája pedig kinai űrhivatalként. A filmet az Oscar-díjas Ridley Scott rendezte és a történet lényege, hogy Mark Watney, akit Matt Damon játszik, a Marson ragad, miután a társai azt hiszik, halott. Watney-t tehát a Marson hagyják, és nélküle térnek vissza a Földre. A hollywoodi produkció tulajdonképpen arról szól, hogy Watney a túlélésért küzd.A Mentőexpedíció című film bemutatója

Úgy látszik, hogy a Mars a Bálna kedvenc bolygója, ugyanis az idén májusban forgatni kezdett látványos Mars című National Geographic filmnek szintén a Bálna volt az egyik helyszíne. Ezt a filmet idén szeptemberben fogják bemutatni. A National Geographic Channel stábja több mint százfős volt. A Marc című sorozat részben a jövőben, 2033-ban játszódik, az első Mars-misszió történetét mutatja be. A történet tehát részben fiktív, de realisztikus és tudományos alapjai is vannak. A sorozatban izgalmas interjúkat láthatunk a témában jártas neves tudósokkal és mérnökökkel.

A Mars című National Geographic film előzetese

A cikkben felsorolt klipek és filmek is bizonyítják, hogy Bálna egy igen népszerű helyszín klip- és filmforgatáshoz, kíváncsian várjuk a további Bálnában készített filmes munkákat!Felhasznált források:

http://filmsor.net/minden-amit-tudnod-kell-a-kem-premierje-elott/
http://faktor.hu/faktor-ot-vilagsikeru-film-amelyet-magyarorszagon-forgattak
http://24.hu/media/2016/05/23/budapesten-forgat-a-national-geographic-channel/
http://www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/20151001-a-mentoexpedicio-magyar-vonatkozasai-matt-damon-balna-mupa-oroszlan-szonja-horich-nora-lili.html
Esemény, hír neve

Klipek, filmek a Bálnában!


Helyszín

A Bálna


Kiemelt hírek

Ennivaló élményekkel vár a Bálna Bisztró!

Ennivaló élményekkel vár a Bálna Bisztró!

A farsangi időszak egyik legkedveltebb része a bőséges evés-ivás...

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legkülönlegesebb étterme!

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legkülönlegesebb étterme!

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legimpozánsabb helyén...

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

A Boda Gallery termékei

A Boda Gallery termékei

A Boda Antikvitás és Aukciósház több mint 20 éve van jelen...

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

A Bálna teraszán a Bálna Terasz, az Esco Bar & Café, az...

Ingyenes korcsolyapálya a Bálnánál!

Ingyenes korcsolyapálya a Bálnánál!

Újra megnyitotta "jegét" a Bálna Ingyenes korcsolyapályája! Ha...

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat@balnabudapest.hu