Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:
Kézműves különlegességek a Bálnában - I. rész

Kézműves különlegességek a Bálnában - I. rész

A Bálna

A Bálna földszintjén lévő kézműves különlegességek közül sorozatunk első részében öt műhelyt mutatunk be: a Budai Papírmerítő Műhelyt, a GuBo Design-t, a Világjáró Zsömpiket, a Nefer Design-t és Beart Divatműhelyt. A kézművesek február végéig kínálják kézzel készített alkotásaikat a Bálnában.

Budai Papírmerítő Műhely

A papírműhelyüben régi, hagyományos papírmerítési technikával darabonként kézi munkával készülnek a papírok, különböző méretben. Alapanyagként növényi rostokat tartalmazó cellulózt használnak, a kész papírokat is növényi eredetű levelekkel színezik. A kézzel merített papírt, mint alapanyagot használják fel; képek, képeslapok, könyvjelzők, oklevelek, emléklapok, névjegyek készítésére.

Magukról ezt vallják: “Igyekszünk széles választékot biztosítani vásárlóink igényeinek megfelelően. Ennek érdekében felkutattunk eredeti XVII. - XVIII. századi nyomatokat, rajzokat. Nagyon kedveljük a növényeket és ez tükröződik kínálatunkban is. Termékeink nagy része a Képző és Iparművészeti Lektorátus által zsűrizett darab. Munkánkat, melyben az időszámításunk előtti technika, a XXI. század vívmányaival egyesül, szeretjük és reméljük, hogy másoknak is örömet szerzünk vele.”

Weboldal: www.papirmeritomuhely.hu

 

GuBo Design

A GuBo Design egyszerre minden, ami design. A lelkes pár Gulyás Gergő és Bognár Réka kreatív stúdiójában megtalálható minden: a könyvkötészettől kezdve az üvegékszereken és vintage ékszereken át egészen az esküvői vendégkönyvig és fotóalbumig.

A Bálnába érkezők válogathatnak a különféle kézzel készített határidőnaplók, fotóalbumok, fotókönyvek és selyem könyvek között.
Emellett az évszaknak megfelelő medálok, láncok, különböző szettek és vintage ékszerek is megtalálhatók a kínálatukban.
Az esküvőre készülők pedig a GuBo Design lelkes kis csapatával elkészíttethetik esküvői meghívjukat, vendégkönyvüket vagy fotókönyvüket is, akár hagyományos, akár vintage stílusban.

Egyedi darab minden, ami itt található.

Weboldal: http://www.gubodesign.hu/
Facebook oldal: http://facebook.com/gubodesign

 

Világjáró Zsömpi

Mi is az a Zsömpi? Egyedi tervezésű, újrahasznosított anyagból, magyar, kézműves design figura.

A Zsömpikészítés recepje:
Egy hatalmas adag megunt, kifakult, elfáradt ruhakupac. Sok marék gomb a fiókok mélyéről. Csipetnyi humor, nagy adag lelkesedés és szorgos kezek. Szabás, tömés, varrás, ujjszúrás és már el is készültek a Zsömpik.

Ami lehet: Cica-mica, Kutyus, Bálna, Bagoly és Csörgőkígyó, határt csak a fantázia szab. Lehet párna és lehet szatyor is, mindegy csak Zsömpi legyen.

A Zsömpi az évek alatt világjáróvá is vált. A készítők e-mailben vagy a Facebook-oldalra feltöltve várják a Zsömpikről készült képeket, hogy bemutathassák a Zsömpik új otthonát, kirándulásait és környezetét.

Weboldal: http://zsömpi.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/zsompik

 

Nefer Design

Különleges, egyedi készítésű színes ékszerek, medálok, nyakláncok, karkötők, fülbevalók találhatók a Nefer Design kínálatában.  

Az ékszerek többsége a a muránói millefiori üvegtechnika alapján készül, ízlésesen ötvözve azt az alkotó - Ruzsity Ágnes - egyéniségével, ötleteivel és kreativitásával. Színes, fantáziadús egyedi darabokat találhat itt mindenki. Remek ajándékok magunknak, szeretteinknek és barátainknak. Egészen biztosan megtalálja mindenki a saját stílusához illő ékszereket.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/neferdesignart

 

Beart Divatműhely

A Beart Divatműhely közel 20 éve kínál saját tervezésű – sok esetben az Iparművészeti és Népművészeti lektorátus által zsűrizett – egyedi és kisszériás népi és iparművészeti,  menyasszonyi, esküvői és mindennapi ruhákat, viseleteket, kiegészítőket.
A tervezésben fontos szerepet kap az esztétikum, a praktikum, az elegancia, és gyakran megjelennek az ősi magyar és népi motívumok is.

A ruhák kizárólag jó minőségű kézi és kisipari szövésű természetes anyagokból készülnek, úgymint len, pamut, gyapjú szövet, különleges rendeléseknél hernyóselyem.
A kollekcióban nők, férfiak és gyermekek is megtalálhatják a hozzájuk illő viseletet, legyen szó annak tradicionális, alkalmi, vagy mindennapi formájáról.

Weboldal: http://www.beartmuhely.hu/


Esemény, hír neve

Kézműves különlegességek a Bálnában - I. rész


Helyszín

A Bálna


Kiemelt hírek

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legkülönlegesebb étterme!

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legkülönlegesebb étterme!

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legimpozánsabb helyén...

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

A Bálna teraszán a Bálna Terasz, az Esco Bar & Café, az...

A Boda Gallery termékei

A Boda Gallery termékei

A Boda Antikvitás és Aukciósház több mint 20 éve van jelen...

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED!

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat(kukac)balnabudapest.hu