Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:
Kézműves különlegességek a Bálnában - I. rész

Kézműves különlegességek a Bálnában - I. rész

A Bálna

ARCHÍV CIKK

 

A Bálna földszintjén lévő kézműves különlegességek közül sorozatunk első részében öt műhelyt mutatunk be: a Budai Papírmerítő Műhelyt, a GuBo Design-t, a Világjáró Zsömpiket, a Nefer Design-t és Beart Divatműhelyt. A kézművesek február végéig kínálják kézzel készített alkotásaikat a Bálnában.

Budai Papírmerítő Műhely

A papírműhelyüben régi, hagyományos papírmerítési technikával darabonként kézi munkával készülnek a papírok, különböző méretben. Alapanyagként növényi rostokat tartalmazó cellulózt használnak, a kész papírokat is növényi eredetű levelekkel színezik. A kézzel merített papírt, mint alapanyagot használják fel; képek, képeslapok, könyvjelzők, oklevelek, emléklapok, névjegyek készítésére.

Magukról ezt vallják: “Igyekszünk széles választékot biztosítani vásárlóink igényeinek megfelelően. Ennek érdekében felkutattunk eredeti XVII. - XVIII. századi nyomatokat, rajzokat. Nagyon kedveljük a növényeket és ez tükröződik kínálatunkban is. Termékeink nagy része a Képző és Iparművészeti Lektorátus által zsűrizett darab. Munkánkat, melyben az időszámításunk előtti technika, a XXI. század vívmányaival egyesül, szeretjük és reméljük, hogy másoknak is örömet szerzünk vele.”

Weboldal: www.papirmeritomuhely.hu

 

GuBo Design

A GuBo Design egyszerre minden, ami design. A lelkes pár Gulyás Gergő és Bognár Réka kreatív stúdiójában megtalálható minden: a könyvkötészettől kezdve az üvegékszereken és vintage ékszereken át egészen az esküvői vendégkönyvig és fotóalbumig.

A Bálnába érkezők válogathatnak a különféle kézzel készített határidőnaplók, fotóalbumok, fotókönyvek és selyem könyvek között.
Emellett az évszaknak megfelelő medálok, láncok, különböző szettek és vintage ékszerek is megtalálhatók a kínálatukban.
Az esküvőre készülők pedig a GuBo Design lelkes kis csapatával elkészíttethetik esküvői meghívjukat, vendégkönyvüket vagy fotókönyvüket is, akár hagyományos, akár vintage stílusban.

Egyedi darab minden, ami itt található.

Weboldal: http://www.gubodesign.hu/
Facebook oldal: http://facebook.com/gubodesign

 

Világjáró Zsömpi

Mi is az a Zsömpi? Egyedi tervezésű, újrahasznosított anyagból, magyar, kézműves design figura.

A Zsömpikészítés recepje:
Egy hatalmas adag megunt, kifakult, elfáradt ruhakupac. Sok marék gomb a fiókok mélyéről. Csipetnyi humor, nagy adag lelkesedés és szorgos kezek. Szabás, tömés, varrás, ujjszúrás és már el is készültek a Zsömpik.

Ami lehet: Cica-mica, Kutyus, Bálna, Bagoly és Csörgőkígyó, határt csak a fantázia szab. Lehet párna és lehet szatyor is, mindegy csak Zsömpi legyen.

A Zsömpi az évek alatt világjáróvá is vált. A készítők e-mailben vagy a Facebook-oldalra feltöltve várják a Zsömpikről készült képeket, hogy bemutathassák a Zsömpik új otthonát, kirándulásait és környezetét.

Weboldal: http://zsömpi.hu
Facebook oldal: https://www.facebook.com/zsompik

 

Nefer Design

Különleges, egyedi készítésű színes ékszerek, medálok, nyakláncok, karkötők, fülbevalók találhatók a Nefer Design kínálatában.  

Az ékszerek többsége a a muránói millefiori üvegtechnika alapján készül, ízlésesen ötvözve azt az alkotó - Ruzsity Ágnes - egyéniségével, ötleteivel és kreativitásával. Színes, fantáziadús egyedi darabokat találhat itt mindenki. Remek ajándékok magunknak, szeretteinknek és barátainknak. Egészen biztosan megtalálja mindenki a saját stílusához illő ékszereket.

Facebook oldal: https://www.facebook.com/neferdesignart

 

Beart Divatműhely

A Beart Divatműhely közel 20 éve kínál saját tervezésű – sok esetben az Iparművészeti és Népművészeti lektorátus által zsűrizett – egyedi és kisszériás népi és iparművészeti,  menyasszonyi, esküvői és mindennapi ruhákat, viseleteket, kiegészítőket.
A tervezésben fontos szerepet kap az esztétikum, a praktikum, az elegancia, és gyakran megjelennek az ősi magyar és népi motívumok is.

A ruhák kizárólag jó minőségű kézi és kisipari szövésű természetes anyagokból készülnek, úgymint len, pamut, gyapjú szövet, különleges rendeléseknél hernyóselyem.
A kollekcióban nők, férfiak és gyermekek is megtalálhatják a hozzájuk illő viseletet, legyen szó annak tradicionális, alkalmi, vagy mindennapi formájáról.

Weboldal: http://www.beartmuhely.hu/


Esemény, hír neve

Kézműves különlegességek a Bálnában - I. rész


Helyszín

A Bálna


Kiemelt hírek

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

A Bálna teraszán a Bálna Terasz, az Esco Bar & Café, az...

A Boda Gallery termékei

A Boda Gallery termékei

A Boda Antikvitás és Aukciósház több mint 20 éve van jelen...

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED!

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat(kukac)balnabudapest.hu