Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:
Határtalan Design kiállítás a Bálnában

Határtalan Design kiállítás a Bálnában

Új Budapest Galéria

HATÁRTALAN DESIGN – 2019. május 31-től látogatható a cseh, francia, lengyel, magyar, német, olasz, osztrák, portugál, román, spanyol, szlovák és svájci designerek munkáiból rendezett kiállítás.

Immár tizennegyedik alkalommal, első ízben nemzetközi fesztiválként, a Magyar Fesztiválszövetség és az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) szervezet tagjaként szervezi Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész a régió egyik legjelentősebb design eseményét, a Határtalan Design, 14. madeinhungary + 7. MeeD kiállítást és találkozót.

A válogatásban 12 ország több mint 100 – köztük számos hazai és nemzetközi díjat nyert – dizájner tárgya kap helyet. A 70%-ban V4 régiós tervezők munkáit bemutató kiállításon német, olasz, osztrák, román, svájci és első ízben francia, portugál és spanyol alkotók által jegyzett bútorok, lakástextilek, dizájntárgyak, valamint a tavalyi nagy siker folytatásaként ékszertervezők alkotásai lesznek láthatók. Ezúttal a cseh ékszertervezők, ezen belül a pilseni "Ladislav Sutnar Faculty of Design and Art of the University of West Bohemia Metal and Jewel" tanszék lesz a fókuszban. A kiállítás külön egységeként kerül sor a különböző design és művészeti egyetemek hallgatói munkáinak (pl. VSVU, Bratislava; AMI, Sopron; METU; MOME; PTE Művészeti Kar), és immár negyedik alkalommal a közel húsz textiltervező és három kivitelező együttműködésében létrejött TEXHIBITION projekt bemutatására. A kurátorok kifejezett szándéka, hogy a különböző generációhoz tartozó dizájnerek tárgyain keresztül bemutassák a különféle régiók sajátosságait, az alkotók pozitív egymásra hatását, a tárgy- és formatervezés sokszínűségét, üdítő frissességét. Az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott sorozatgyártott és kisszériás tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző alkotói darabok is helyet kapnak.

Az eseményhez kapcsolódóan idén harmadik ízben kerül sor a Határtalan Design Díj átadására. Az elismerés célja, hogy felhívja a figyelmet a designban rejlő potenciálra, a mecenatúra jelentőségére. A díjhoz a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. ajánlott fel jelentős támogatást.

A kiállítás 2019. május 31-től 2019. június 23-ig látogatható.

A kiállítás megnyitót követő napon az érdeklődők számára is nyitott, regisztrációhoz kötött, kötetlen hangulatú találkozót és szakmai napot rendeznek, amelyen a résztvevő alkotók 5 perces prezentációin keresztül nyerhetnek bepillantást az érdeklődők a kreatív szakemberek és partnereik munkájába.

Az előadássorozat angolul zajlik.

Helyszín: Új Budapest Galéria kiállítótér

Időpont: 2019. május 31. 11:00-14:00 között.

A férőhelyek korlátozott számúak, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a szilvisziget@gmail.com e-mail címen lehet a „résztvevő neve + Szakmai Nap” tárgy megjelöléssel, május 28-án 16:00 óráig.

Belépés: Múzeumi belépővel (Felnőtt jegyár: 1000,-Ft, Diák / Nyugdíjas jegyár: 500,-Ft)

Részletes program az Új Budapest Galéria honlapján, az alábbi link alatt található.

Információ:

Szigeti Szilvia

Határtalan Design kiállítás kurátora, szervezője

szilvisziget@gmail.com

+36 20 567 2727

Press:

Rothmann Gabriella

rothmangabek@gmail.com

+36 20 331 4033

 


Esemény, hír neve

Határtalan Design kiállítás a Bálnában


Helyszín

Új Budapest Galéria


Kiemelt hírek

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

A Bálna teraszán a Bálna Terasz, az Esco Bar & Café, az...

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

A Boda Gallery termékei

A Boda Gallery termékei

A Boda Antikvitás és Aukciósház több mint 20 éve van jelen...

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat(kukac)balnabudapest.hu