Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:

Hajókázás a Bálna környékén BKV hajóval

A Bálna

Sokan a BKV hajózás lehetőségére nem is gondolnak, mikor a Dunán szeretnének hajózni, pedig ez a leggyorsabb és a leggazdaságosabb módja a vízi utazásnak, hiszen a BKV hajón váltható jegy mindössze 750 Ft, illetve a többi BKV járathoz hasonlóan, itt is ingyenesen utazhatnak a hat éven aluli, illetve a 65 éven felüli utasok. A hétköznapokon pedig külön megvásárolt jegy nélkül, az érvényes Budapest-bérletünkkel, vagy bármilyen huszonnégy órás vagy annál hosszabb érvényességű jeggyel utazhatunk. Akinek ezek egyike sincs a birtokában, ugyanúgy a helyszínen válthat menetjegyet, mint a hétvégéken.

Egy BKV hajó szeli a Dunát! A kép forrása: www.bkv.hu

A BKV hajók valamennyi kikötője új vagy felújított. A Boráros téren külön lift épült a mozgáskorlátozottaknak. A kikötőkben kerékpártárolók, néhány helyszínen pedig P+R parkolók is kialakításra kerültek (mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyekkel), és a hajókra is fel lehet szállni biciklivel és kerekes székkel.

Ha érdekel, hogy néznek ki a hajók, és mi a nevük, nézd meg itt!

A BKV hajó megállója a Boráros térnél

Ha a Bálnához közel akarunk felszállni a hajókra, a Petőfi hídnál levő Boráros térnél tegyük. Nagyjából reggel fél nyolctól este nyolcig tudunk ezen a megállón felszállni, a felszállás időpontja attól függ, hogy északi vagy déli irányba haladunk. Északi irányban a Rómaifürdőig, déli irányban a Haller utcáig közlekedik a hajó. A hajók a BKK által kiadott menetrend szerint, a nyári időszakban sűrűbb, a tavaszi és őszi időszakban ritkább követési idővel, télen pedig kevesebb járművel, nagyobb követési időkkel közlekednek. A hajók menetrendje, megállóhelyei rossz idő (erős szél, vihar, köd), illetve a Duna vízállásának változása esetén bármikor módosulhatnak. 
A BKV hajó állomásait, és a megállások időpontját itt nézheted meg! 

Így látja a Bálnát a Duna, és az is, aki hajókázik rajta.

Érdemes a Bálnától az északi irányba haladni, mert így a Duna budai és pesti partjának szinte mindegyik nevezetességét megcsodálhatjuk, többek között a Műszaki Egyetemet, a Gellért fürdőt, a Gellért-hegyet, az Országos Széchenyi Könyvtárat, a Budai Várat, a Várnegyed egy részét, a Parlamentet, valamint a Budát és Pestet összekötő hidakat. 

BKK hajójáratok

 

Az információk a www.bkv.hu oldalról származnak


Esemény, hír neve

Hajókázás a Bálna környékén BKV hajóval


Helyszín

A Bálna


Kiemelt hírek

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

Újra nyitva tart a Bálna!

Újra nyitva tart a Bálna!

Tisztelt Látogatóink,  Örömmel tájékoztatjuk...

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

A Bálna teraszán a Bálna Terasz, az Esco Bar & Café, az...

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED!

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat(kukac)balnabudapest.hu