Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:

Érdekességek a Dunáról

A Bálna

A legtöbben igyekszünk kihasználni Budapest különleges földrajzi adottságait, és annyi időt töltünk a Duna partján, amennyit csak az időjárás és szabadidőnk megenged. Tavasszal és nyáron van erre a legtöbb lehetőségünk.

Egy napsütéses hétvégén akár Budapest mind a kilenc hídját (a Duna-ági hidakat nem számoltuk) megnézhetjük: a Szabadság hidat, a Rákóczi hidat, a Petőfi hidat, a Megyeri hidat, a Margit hidat, a Lánchidat, az Északi vasúti összekötő hidat, az Erzsébet hidat és az Árpád hidat. 
És ha már a Szabadság hídnál vagy a Petőfi hídnál járunk, érdemes beülnünk a Bálna valamelyik kiváló éttermébe.A Duna már évszázadok óta ihleti meg a művészeket. Költők, írók, zeneszerzők, rendezők foglalkoztak a „zavaros, bölcs és nagy” Dunával.

Íme néhány mű, amely kapcsolódik a folyóhoz:


Tudtad?

A Duna a világ legnemzetközibb folyója, összesen tíz országon folyik keresztül, és olyan települések emelkednek a partján, mint Budapest, Bécs, Pozsony és Belgrád.

Így fest a Megyeri híd, ha autókázunk rajta.


Hajózás a Dunán

A Duna minden szakaszán, de leginkább a Wachaun, a magyar Dunakanyarban, a Vaskapu-szorosban és a Duna-deltánál személyszállító hajók sokasága várja a turistákat.
Elsősorban Budapesten jelentős a városnéző hajózás, de Passauban, Linzben, Pozsonyban, Bécsben és Belgrádban is népszerű ez a tevékenység. A folyó mellett épült számtalan idegenforgalmi látnivaló is nagyszámban csábítja a turistákat.
Budapesten különösen csodálatos panoráma tárul elénk, ha hajókázunk a folyón. Ezt a BKV hajókkal fillérekért is megtehetjük, erről további információt itt találsz: http://www.balnabudapest.hu/cikk/hajokazas-a-balna-kornyeken-bkv-hajoval

Éjszakai látkép a Parlamentről 


Kerékpározás a Duna-parton


A Duna mentén sok helyen áll módunkban biciklizni. A levegő rendkívül frissítő a folyóparton, tekerés közben csupán arra kell koncentrálnunk, hogy ne csak a Dunát nézzük, hanem figyeljünk a többi biciklisre és a gyalogosokra is!
Budapesti lakosként (is) érdemes kirándulni Szentendrére, ahol a levegő tisztább, mint a fővárosban és valamivel kevesebben vannak, így talán nem akkora challenge a biciklizés.

Március Szentendrén

Nehru part

2016 szeptemberében végre elkészült a Bálna és a Boráros tér között húzódó felújított Nehru part. A parton kerékpáros pálya, kosárlabda pálya, játszótér, padok és asztalok várják a Duna-parti unaloműzőket. Tökéletes helyszín családoknak, barátoknak, pároknak és egyedülléthez is. Sakkozás, piknikezés, biciklizés, gördeszkázás, kosárlabdázás: megannyi program szervezhető ide.A képen látható fa hasonló népszerűségnek örvend a gyerekek körében, mint a játszótér. Remekül fel lehet rá mászni!


A part Dzsaváharlál Nehruról kapta a nevét, aki a független India első miniszterelnöke és az indiai függetlenségi mozgalom vezetője volt. Gyakran emlegették a Panditzsi becenéven („Tudós”), mert író és amatőr történész volt. Az el nem kötelezett országok csoportjának alapítójaként fontos szerepet játszott a világpolitikában is a második világháborút követő évtizedekben.

Képek: zsofiunnep

Szöveg forrása: itt


Esemény, hír neve

Érdekességek a Dunáról


Helyszín

A Bálna


Kiemelt hírek

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

Parkolási információk VÁLTOZÁS

Parkolási információk VÁLTOZÁS

Kedves Vendégeink! A Bálna Budapest parkolója ideiglenesen zárva...

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat(kukac)balnabudapest.hu