Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:

Érdekességek a Dunáról

A Bálna

A legtöbben igyekszünk kihasználni Budapest különleges földrajzi adottságait, és annyi időt töltünk a Duna partján, amennyit csak az időjárás és szabadidőnk megenged. Tavasszal és nyáron van erre a legtöbb lehetőségünk.

Egy napsütéses hétvégén akár Budapest mind a kilenc hídját (a Duna-ági hidakat nem számoltuk) megnézhetjük: a Szabadság hidat, a Rákóczi hidat, a Petőfi hidat, a Megyeri hidat, a Margit hidat, a Lánchidat, az Északi vasúti összekötő hidat, az Erzsébet hidat és az Árpád hidat. 
És ha már a Szabadság hídnál vagy a Petőfi hídnál járunk, érdemes beülnünk a Bálna valamelyik kiváló éttermébe.A Duna már évszázadok óta ihleti meg a művészeket. Költők, írók, zeneszerzők, rendezők foglalkoztak a „zavaros, bölcs és nagy” Dunával.

Íme néhány mű, amely kapcsolódik a folyóhoz:


Tudtad?

A Duna a világ legnemzetközibb folyója, összesen tíz országon folyik keresztül, és olyan települések emelkednek a partján, mint Budapest, Bécs, Pozsony és Belgrád.

Így fest a Megyeri híd, ha autókázunk rajta.


Hajózás a Dunán

A Duna minden szakaszán, de leginkább a Wachaun, a magyar Dunakanyarban, a Vaskapu-szorosban és a Duna-deltánál személyszállító hajók sokasága várja a turistákat.
Elsősorban Budapesten jelentős a városnéző hajózás, de Passauban, Linzben, Pozsonyban, Bécsben és Belgrádban is népszerű ez a tevékenység. A folyó mellett épült számtalan idegenforgalmi látnivaló is nagyszámban csábítja a turistákat.
Budapesten különösen csodálatos panoráma tárul elénk, ha hajókázunk a folyón. Ezt a BKV hajókkal fillérekért is megtehetjük, erről további információt itt találsz: http://www.balnabudapest.hu/cikk/hajokazas-a-balna-kornyeken-bkv-hajoval

Éjszakai látkép a Parlamentről 


Kerékpározás a Duna-parton


A Duna mentén sok helyen áll módunkban biciklizni. A levegő rendkívül frissítő a folyóparton, tekerés közben csupán arra kell koncentrálnunk, hogy ne csak a Dunát nézzük, hanem figyeljünk a többi biciklisre és a gyalogosokra is!
Budapesti lakosként (is) érdemes kirándulni Szentendrére, ahol a levegő tisztább, mint a fővárosban és valamivel kevesebben vannak, így talán nem akkora challenge a biciklizés.

Március Szentendrén

Nehru part

2016 szeptemberében végre elkészült a Bálna és a Boráros tér között húzódó felújított Nehru part. A parton kerékpáros pálya, kosárlabda pálya, játszótér, padok és asztalok várják a Duna-parti unaloműzőket. Tökéletes helyszín családoknak, barátoknak, pároknak és egyedülléthez is. Sakkozás, piknikezés, biciklizés, gördeszkázás, kosárlabdázás: megannyi program szervezhető ide.A képen látható fa hasonló népszerűségnek örvend a gyerekek körében, mint a játszótér. Remekül fel lehet rá mászni!


A part Dzsaváharlál Nehruról kapta a nevét, aki a független India első miniszterelnöke és az indiai függetlenségi mozgalom vezetője volt. Gyakran emlegették a Panditzsi becenéven („Tudós”), mert író és amatőr történész volt. Az el nem kötelezett országok csoportjának alapítójaként fontos szerepet játszott a világpolitikában is a második világháborút követő évtizedekben.

Képek: zsofiunnep

Szöveg forrása: itt


Esemény, hír neve

Érdekességek a Dunáról


Helyszín

A Bálna


Kiemelt hírek

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

A Bálna teraszán a Bálna Terasz, az Esco Bar & Café, az...

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

A Boda Gallery termékei

A Boda Gallery termékei

A Boda Antikvitás és Aukciósház több mint 20 éve van jelen...

Tuning Burger költemények a Bálna teraszán

Tuning Burger költemények a Bálna teraszán

A Jónás Kézműves Sörház régóta számít

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legkülönlegesebb étterme!

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legkülönlegesebb étterme!

Az Esco Bar étterem Budapest egyik legimpozánsabb helyén...

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat@balnabudapest.hu