Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:
Belga Sörfesztivál duna-parti panorámával és sörökkel a Bálnában

Belga Sörfesztivál duna-parti panorámával és sörökkel a Bálnában

A Bálna

Május 15. és 17. között rendezik meg a VI. Belga Sörfesztivált. A helyszín a Bálna Budapest, ahol lehetőség van zárt és nyílt térben egyaránt enni-inni, így a látogatók tetszés és igény szerint élvezhetik a szabadtéri szikrázó napsütést, és a belső terem hűvös klímáját, a kilátóról nem is beszélve.

Harmincöt sörfőzde kínálatából 196 féle üveges, 55 fajta csapolt sört és negyven, Magyarországon eddig nem kóstolt főzetet ihatnak a VI. Belga Sörfesztivál vendégei péntektől vasárnapig a Bálna Budapestben.

A belga sörök rajongói jól tudják, hogy Belgiumban nem telik el év, hogy ne születnének újabb és újabb palackba, vagy épp hordóba zárt remekművek.

Avilágon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál idei kiemelt söre a Magyarországon most debütáló pilseni típusú új belga sör, a Gallica Premium Pils, amelyet tiszta, aranyló szín és könnyű, komlós ízjegyek jellemeznek.

Tamáska János az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón elmondta, amellett, hogy 40 olyan sört is bemutatnak a fesztiválon, amelyet korábban nem kóstolhatott a magyar közönség, Magyarországon debütál egy pilseni típusú új belga sör, a Gallica Premium Pils is. A sörök mellett különleges belga sajtokat, szarvaskolbászt, tepertőt, belga pralinét és csokoládét is kínálnak a standokon.

Emellett olyan különlegességekkel is találkozhatnak a sörkedvelők, mint az idén 25 éves évfordulóját ünneplő Delirium ünnepi kiadása - a 7,8 %-os IPA sör - a DeliriumArgentum, amely méltó megkoronázása a rózsaszín elefánt 25 éves diadalútjának.

A különleges komlófajták szerelmesei találkozhatnak a 2015-ös év új Duvel Triple Hop változatával is, amelynek komlója idén az amerikai Equinox, egy viszonylag új keletű, gazdag aromájú komló. A fesztivál újdonságai közé tartozik a háromféle gabonából készített, 7,5%-os Averbode. A világos apátsági ale az árpa, a zab és a tönköly összes jó tulajdonságát magában hordozza.

Az Averbodebeltartalma mellett a történelme is igen izgalmas. A XIV. század óta ismertek és kedveltek voltak a premontrei apátságban készülő sörök, amelyeket egészen az első világháború idejéig főztek. Ekkor azonban elkobozták a sör főzéséhez szükséges fém eszközöket és a sörgyártás abbamaradt. 2014-ben azonban a Huyghe sörgyár (amelyik a DeliriumTremens-t is gyártja) felélesztette a régi hagyományt és egy gazdag ízvilágú, fűszeres, kellemesen malátás világos sörrel tiszteleg a nagy múltú apátsági sörfőzés előtt.

A fesztivál újdonsága lesz még a tölgyfahordóban érlelt világos ale, a Cornet is. A hordós érlelésű sör 8,5%-os alkoholtartalommal rendelkezik, telt, friss és gyümölcsös karakterű, vaníliás felhangokkal.

Az újdonságok mellett a pultokból idén sem hiányozhatnak a közkedvelt klasszikusok. Az VI. Belga Sörfesztiválon több mint 200-féle belga sört, köztük 50 csapolt sört kóstolhatnak az látogatók. A választék nem csak hatalmas, de rendkívül sokszínű is, így a Belga Sörfesztiválon idén is garantáltan megtalálja mindenki a maga söré.

Bővebb információ a Belga Sörfesztivál Facebook-oldalán »


Esemény, hír neve

Belga Sörfesztivál duna-parti panorámával és sörökkel a Bálnában


Helyszín

A Bálna


Kiemelt hírek

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

ÍRD MEG A VÉLEMÉNYED!

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat(kukac)balnabudapest.hu