Facebook Google+ Twitter YouTube
magyar
OK
Keresési találatok "" kifejezésre, 0 db találat:
A Bálna épületéről cikkezett a CNN!

A Bálna épületéről cikkezett a CNN!

A Bálna

Hatalmas megtiszteltetés érte a Bálnát, ugyanis a CNN online verziójának építészeti rovatában megjelent egy cikk, amely bemutatja az elmúlt évek budapesti építészetének alkotásait. A hazai architektúra történelmét röviden összefoglaló bevezető kitért arra, hogy a 19. század óta hogyan alakult fővárosunk építészete, és hogyan támogatja egymást a kortárs és klasszikus stílus egymás mellett élése a városképet illetően.

 

A Bálna épülete mellett említésre kerül még a MOL-torony, a CEU épülete, a Városligetben épülő Néprajzi múzeum, az új Puskás Ferenc Stadion, a Millenniumi Kulturális Központ és a Négyes metró állomásai is.

 

                       kép forrása: CNN online

A Bálna épületéről, amelyet Kas Oosterhuis holland építész tervezett, a régi és az új stílusok szintetizálásaként beszél a cikk. Az épület üvegtábláinak modernsége és a szerkezet 1881-ben épült raktárépületeken elhelyezkedő konstrukciója remekül ötvözi a múlt és a jelen összefonódását. Emellett utal az épület funkciójára is, amely kereskedelmi tereivel és rendezvényhelyszín jellegével egyaránt a közösségi tér fontosságát emeli előtérbe. Amint azt tudjuk, a 2013-ban megnyitott épület nevét az épület íve inspirálta, ami azért is különösen találó, mert a Bálna vízparton helyezkedik el, így mára teljesen összefonódott Budapest városképével, és jól mutatja a 21. századi tervezés és építészet újító, valamint megőrző tendenciáit is.


A teljes cikket az alábbi linkre kattintva lehet elérni:

https://edition.cnn.com/style/article/budapest-contemporary-architecture/index.html?fbclid=IwAR13X8R9XowIfFKFnGa8nKyQVXhQVQrKdthjqXUA0l4JrtljMQnRNx3RcKc


Esemény, hír neve

A Bálna épületéről cikkezett a CNN!


Helyszín

A Bálna


Kiemelt hírek

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Helyszínbérlés rendezvényekhez a Bálnában

Rendezze meg a Bálnában! Farsangi bál? Szalagavató? Céges...

A Boda Gallery termékei

A Boda Gallery termékei

A Boda Antikvitás és Aukciósház több mint 20 éve van jelen...

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

Milyen helyekre ülhetsz be a Bálna teraszán?

A Bálna teraszán a Bálna Terasz, az Esco Bar & Café, az...

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a Bálna Budapest legfrissebb híreiről,...

Cím: 1093 Budapest, Fővám tér 11-12. | E-mail: kapcsolat(kukac)balnabudapest.hu