3 különleges forralt bor recept téli estékre
A Bálna
Szerinted is a forralt bor az egyik legjobb dolog a télben? Akkor ez a cikk most neked szól!
Amíg a Bálnát nélkülöznöd kell a járványhelyzet miatt, addig mi szeretnénk néhány recepttel kedveskedni, hogy otthon is megteremthesd egy kicsit az igazi Bálna hangulatot.
Íme 3 igazán különleges forralt bor variáció, melyek biztosan feldobják majd a szürke téli estéket is!
Kezdjük az alapokkal!
Mindenek előtt mutatunk egy igazán tuti alap forralt bor receptet, melyet gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni:
- egy üveg száraz vörösbor
- 3 dl víz
- 2-3 ek. cukor
- 1 rúd fahéj
- 5-6 db szegfűszeg
- pár szelet narancs- vagy citromkarika
A hozzávalókat öntsd egy lábosba és főzd, ameddig elkezd forrni, ekkor vedd le a tűzről és már fogyaszthatod is.
Rozmaringos forralt bor
Elsőre merésznek tűnhet, de hidd el, megéri a próbát!
- egy üveg fehérbor, lehetőleg rizling
- 1 dl víz
- 2-3 ek. cukor
- 1 ek. rozmaring
- 1 citrom reszelt héja
Rumos-aszalt gyümölcsös forralt bor
- 1 üveg vörösbor
- 1 narancs szeletelve
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg vegyes aszalt gyümölcs, például szilva, alma
- 2-3 ek. cukor
- 1 tk. szegfűszeg
- 1 rúd fahéj
- 4 dl rum
Almás-fahéjas forralt bor
- 1 üveg fehérbor
- 5 dl almalé
- 2 db alma felkockázva
- 1 db citrom szeletelve
- 2-3 ek. cukor
- 1-2 rúd fahéj
Reméljük, hamarosan újra a csodás téli Duna-parton kortyolhatod kedvenc Bálnás forralt borodat, addig pedig kellemes főzőcskézést kívánunk!